TARİHÇE

Okulumuz Eğitim- Öğretim faaliyetlerine 2018-2019 yılı ile başlayan bir okuldur. Kuruluşunda Tasarım Teknolojileri Alanı ile Kız Meslek Lisesi olarak açılmıştır.  Kendi binası inşaatı devam ettiğinden ilk yıl Şahinbey de bulunan Gaziantep Türk Telekom Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde faaliyetlerini sürdürmüştür. Açıldığı ilk yılda Suriyeli Öğrencileri de bünyesine alarak komplike bir yapıya kavuşmuştur.

31.05.2019 tarihinde kendi binasının geçici kabulü yapılmış ve hemen kendi binasına taşınan okulumuz, 2019-2020 Eğitim Öğretim yılından itibaren Karma bir yapı kazanmış, mevcut Tasarım Teknolojileri Alanı'na ek olarak Elektrik-Elektronik Teknolojileri Alanını da hizmete açmıştır. 2019-2020 öğretim yılında 10. Sınıflarda 60 ve 9. Sınıflarda 195 öğrenci ile eğitim hayatına devam etmiştir. Daha sonraki süreçte Anadolu Meslek Programı – Yenilenebilir Enerji Kaynakları Alanı (Güneş Enerjisi Dalı) ile Anadolu Teknik Programı- Asansör Sistemleri Alanı gibi alanlar da açılmıştır. Bu kapsamda çeşitli kurum ve kuruluşlarla işbirliği protokolleri yapılmıştır. 2020-2021 öğretim yılında ATP-Asansör Sistemleri alanına 68, AMP Alanlarına ise 400 yeni öğrenci alınması planlanmaktadır. Okulumuzun tüm alan, dal ve atölye kurulumları tamamlanmış ve/ tamamlanmak üzeredir.

Yayın: 15.07.2020 - Güncelleme: 15.07.2020 18:15 - Görüntülenme: 960